Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense havde i 2013 en udstilling om HC Andersens eventyr: Den store Søslange (1871).

Den store Søslange er et af HC Andersens forholdsvis få samtidseventyr, som er skrevet i forbindelse med nedlæggelsen af et telegrafkabel mellem Europa og Amerika. Jeg synes ikke eventyret i sig selv er særlig godt, men udstillingen var ganske god, især hvis man havde børn med. Man kunne gå rundt nede på havets bund! Ved omtalen i avisen stod der også, at man kunne komme ind og lege telegrafist og prøve at morse, så jeg tænkte, jeg ville kikke ind. Der var nogle gode plancher fra P&T-museet i København, men indretningen af radiostationen var jeg ikke helt tilfreds med. Jeg brokkede mig lidt, hvilket til min forbløffelse blev taget meget positivt. Jeg kunne jo bare fortælle, hvordan det var.

Det blev til, at jeg sammen med Børnekulturhuset udarbejdede et lille hæfte (se vedhæftede fil), som lå rundt om på udstillingen. Tekst og idé: Louise Landholt og Erik Hellerup Madsen. Layout: Sara Lehrskov Andersen. Historierne var oprindelig baseret på et interview, som vi siden omskrev - og det er så min fortælling om en sejlende radiotelegrafist i 1960/70erne - hundrede år efter. Man skal være opmærksom på, at det er skrevet til børn, hvilket vil fremgå af nogle af formuleringerne.

Som nævnt sejlede jeg som radiotelegrafist i handelsflåden i DFDS (fragt-, passager- og krydstogtsskibe) i 7-8 år 1965-1978.

Erik Hellerup Madsen